2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csaknem csodakapus Kispesten

Ha "csodakapusnak" nem is, de Pascal Borel annak idején a labdarúgó Bundesliga első osztályában rendkívüli tehetségnek számított. Azután pályája kisiklott, munkanélkülivé vált, mígnem 29 évesen a Budapest Honvédnál próbálhat ismét szerencsét. A magyar klu
2007. december 19. szerda 15:43 - Hírextra

Pascal Borel a 2002-2003-as szezonban védte az elsőligás élcsapat,a Werder Bremen kapuját. Összesen 32 alkalommal őrizte a hálót, nagy karriert jósoltak neki, de később formája hanyatlott, kiesett az akkori edző kegyeiből,s szerződést bontottak vele. Ezt követően a második ligás Ahlenben folytatta, de sokra ott sem vitte, mígnem 2006-ban munkanélküli lett. A brémai Weser stadionba már csak nosztalgiából, szurkolóként járt ki.

Amint német hírforrások megjegyzik: a közelmúltban azonban ismét megcsillant előtte a remény. Egy ügynökön keresztül kapcsolatba került a kispestiekkel, s el is utazott Budapestre, ahol 2008-ban lejáró szerződést kötöttek vele.

Saját szavai szerint most a veterán Tóth Ivánnal kell megküzdenie az 1-es számú mezért, s bízik abban, hogy hamarosan az első számú kapuvédő lesz. Tudatában van annak, hogy a Budapest Honvéd nem tartozik Európa élcsapatai közé, de legalább játéklehetőséghez jut, s a Honvéddal a nemzetközi szereplés sem kizárt.

Az első benyomások amúgy azt erősítették meg, hogy jó helyre került. Kispesten - mint hangoztatta - történik valami. A klubot profi módon irányítják, az öltözőket felújították, mint ahogy a gyepet is. Arról nem is beszélve, hogy a Honvéd a magyar futball-legenda, Puskás Ferenc anyaegyüttese. " Puskás fotója ott függ az öltöző falán" - emelte ki Pascal Borel.

A Bréma korábbi tehetsége most boldog. Bízik abban, sikerül ismét megvetnie a lábát, s bizonyítania, hogy annak idején nem véletlenül tartották őt "szupertehetségnek". S titokban arról álmodik, hogy a kispesti kitérő után előbb-utóbb ismét következik majd a Bundesliga.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását