2024. május 3. - Tímea, Irma

Nemkívánatos szervezet lett a Magyar Gárda

Nemkívánatos szervezetté nyilvánította a csepeli önkormányzat képviselőtestülete kedden a Magyar Gárdát. Polgár György, az önkormányzat kommunikációs főtanácsadója a Független Hírügynökségnek elmondta: Kál Károly SZDSZ-es önkormányzati képviselő indítvány
2007. december 18. kedd 17:12 - Hírextra
Hozzátette, hogy a testület kormánypárti és ellenzéki képviselői is elfogadták a javaslatot.

A képviselőtestület határozata azt jelenti, hogy a Magyar Gárda egy esetleges demonstrációjához Csepel a jövőben nem biztosít helyszínt, és nem engedik meg, hogy a gárda tagjai a kerületben rendezvényt szervezzenek.

"Csepel, ahol évszázadok óta békében élnek és dolgoznak együtt a magyar államot alkotó nemzetiségek - svábok, szlovákok, ruszinok, bolgárok, romák - választott képviselőinek határozatával a fővárosban elsőként mondott nemet a közelmúltban félelmet és megütközést keltő, a köznyugalmat veszélyeztető demonstrációiról hírhedtté vált Magyar Gárda szellemiségére, a lezajlott és tervezett akcióira, gyakorlatilag az egész szervezetre" - áll az önkormányzat kedden közzétett közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását