2024. április 29. - Péter

Felújításkora fog költeni a BKV

Az idei 9,7 milliárd forintos önkormányzati támogatásának több mint a felét járműfelújításra és járműkorszerűsítésre költi a BKV - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől hétfőn.
2008. október 13. hétfő 20:30 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint előbb a város vezetői, a hó végén pedig a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet a cég igazgatósága által módosított felhasználási keret. A csaknem 10 milliárd forintot még májusban átutalta az önkormányzat a cégnek, amelynek vezetése szeptember elején döntött az idei beruházási terv módosításáról.

A legtöbb pénzt, több mint 3 milliárd forintot járműfejlesztésre, 2,3 milliárdot járműbeszerzésre és -korszerűsítésre, 1,9 milliárdot pedig pályafelújításra költ a cég, amely mintegy félmilliárdot különböző tervezésekre fordít - rögzíti a főpolgármester által korábban aláírt megállapodás. A módosítással mintegy 138 millió forintot másra költhet a társaság, mivel a Combino villamosok légkondicionizálására pótlólag engedélyezett pénzfelhasználás már szerepel az eredeti megállapodás mellékletében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását