2024. május 6. - Ivett, Frida

BKV-közlekedés az ünnepek alatt

A BKV járatainak menetrendje az ünnepi közlekedéshez igazodik Budapesten karácsonykor, szilveszterkor, valamint újév napján is - tájékoztatta a közlekedési társaság kedden az MTI-t.
2007. december 18. kedd 13:56 - Hírextra

December 24-én, hétfőn napközben a szombati menetrend lesz érvényes: az autóbuszok, villamosok és trolibuszok 16.00 óráig közlekednek, ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni - írta közleményében a BKV Zrt., hozzáfűzve, hogy az utolsó járművek bevárják a csatlakozást.

Mint írták, az utolsó metró- és kisföldalatti szerelvények 15.30-kor indulnak a végállomásokról, az utolsó HÉV-szerelvények pedig Budapestről 15.50 és 16.10 között, míg a külső végállomásokról 14.30 és 16.34 között.

Az utolsó fogaskerekű a Városmajor végállomásról 16.00 órakor, a Széchenyi-hegyről 16.25-kor indul - tették hozzá.

Az összegzés szerint éjjel, 23.00 óra után az éjszakai járatok a szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek, de a 906-os autóbusz egész éjszaka 15 percenként indul.

December 25-én és 26-án minden BKV-járat a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik, kivételt képez az első Ráckevei HÉV, amely a Vágóhíd végállomásról december 25-én 5.05-kor indul - olvasható a kommünikében.

A BKV kitért arra is, hogy karácsony és szilveszter közötti munkanapokon (december 27-én, 28-án és 29-én) a járatok az iskolaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, ugyanakkor néhány vonalon ritkábban járnak. Az Expo-járatot, a 18A és a gyors 98-as autóbuszokat, valamint a 41A villamosokat ezeken a napokon nem vehetik igénybe az utazók.

A közleményből kiderül az is, hogy az év utolsó napján, december 31-én a járatok üzemidőben a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, éjjel pedig a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni.

A kisföldalatti - a korábbi évektől eltérően - szombati menetrend szerint, a teljes üzemidőben, azaz 23:10-ig jár, míg az éjszakai járatok közül a 906-os helyett egész éjjel a 6-os villamos közlekedik 10 percenként - fejtette ki a BKV.

A közlekedési társaság megjegyezte azt is, hogy a fogaskerekű óránként közlekedik: a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.20 és 4.20 között indul.

Újév napján, január 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben, míg január 2-án az iskolaszünetben, 3-án pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok - áll az ismertetőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását