2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Radioheadé az év albuma

A Radiohead In Rainbows című korongját választották a Billboard kritikusai az év albumának. A zenei honlap hétfői beszámolója szerint a szakemberek elsöprő többséggel voksoltak a brit rockbanda idei lemezére.
2007. december 18. kedd 08:42 - Hírextra
A Radiohead saját kiadású albuma összesen 1206 pontot kapott a kritikusoktól, míg a második helyezett - az Arcade Fire zenekar Neon Bible című lemeze - 57 pontot gyűjtött, egyetlen ponttal előzve meg a harmadik helyezett Amy Winehouse Back To Blackjét.

Az előkelő negyedik helyre sorolták a szakírók Robert Plant és Alison Krauss közös produktumát, a Raisin Saadet. A lemez 48 pontot kapott.

A frissen felfedezett Feist valószínűleg örül a hatodik helynek, Bruce Springsteen talán kevésbé boldog, hogy Magic című legutóbbi lemeze a 7. lett, s Kanye West sem lehet elégedett Grammy-díjra is jelölt Graduation című albumának harminc pontjával és 9. helyezésével.

A múlt évben a kritikusok Bob Dylan Modern Time című lemezét ítélték a legjobbnak.
A sorrend egyébként a Billboardhoz eljuttatott listák helyezéseinek összevetése alapján alakul ki - minden első helyezés 10 pontot ér, a második 9-et és így tovább. A Radiohead albuma a Billboard munkatársai és más független szakírók által összeállított - összesen 49 darab - listán 17-szer szerepelt az első helyen.

A rock mellett az alternatív rockban és popban is jeleskedő Radiohead húsz esztendeje indult pályafutásának kezdetétől rendkívül népszerű. A Rolling Stone magazin 2005-ben minden idők legnagyobb előadóinak listáján a 73. helyre sorolta az oxfordi zenekart, amelynek korábban öt albuma is listavezető volt a Billboardon, de közülük is a zenekar védjegyének számít az O.K. Computer, amely mindmáig világszerte nagy kedvenc, ezért kapta az együttes az egyik Grammy-díját is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását