2024. május 19. - Ivó, Milán

Nemzeti Őrsereg polgárőrséget alakított Szabolcsban

Megalakult és három szabolcsi önkormányzattal már együttműködési megállapodást is kötött a Nemzeti Őrsereg polgárőr egyesülete - jelentette be Bodrog László, a szervezet főkapitánya, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje kedden sajtótájékoztatón Nyíregyházán.
2010. február 23. kedd 17:36 - HírExtra
Az őrsereg polgárőrsége Vaján, Petneházán és Benken kezdi meg működését. Csaknem hatvan ember tette le a hétvégén a polgárőri vizsgát és esküt, valamint az együttműködési szerződéseket is megkötötte az őrsereg egyesülete a három önkormányzattal - mondta Bodrog László, hozzátéve, hogy a szervezetnek így törvényes keretek között nyílik lehetősége a vidék közbiztonságának erősítésére.

A politikus hangsúlyozta, hogy bár a Nemzeti Őrsereg és a Magyar Gárda alulról szerveződő "önvédelmi reflexe" a magyar nemzetnek, de a Jobbik azt szeretné, hogy a vidék közbiztonságát a párt által felállítandó csendőrség biztosítaná. Bodrog László szerint addig, amíg ezt parlamenti képviselet, illetve törvény híján nem tudja a párt létrehozni, az őrsereg polgárőr egyesülete látja el ezt a feladatot. A képviselőjelölt a parlament által hétfőn elfogadott, holokauszttagadásról szóló törvénymódosítással kapcsolatban kijelentette: látszik, hogy "ismét egyértelműen a Jobbik a célpont".

Bodrog László hozzáfűzte: a Jobbik tartja magát programjához, s továbbra is el akarja számoltatni a parlamenti pártokat az elmúlt húsz évről. A Nemzeti Őrsereg egyik egyenruhás alakulata részt vett 2007 augusztusában a fővárosban a Magyar Gárda megalakulásán, a gárda tagjainak első köztéri avatásán, azt követően pedig több rendezvényen együtt vonultak fel. A 2007 októberében alakult Nemzeti Őrsereg bírósági bejegyzése Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökének elmondása szerint tavaly májusban emelkedett jogerőre.

Szilágyi László, a szabolcsi főügyészség sajtószóvivője korábban elmondta: az első bírósági bejegyzést megtámadták, s a Debreceni Ítélőtábla helyt is adott az ügyészségi kifogásnak. A Nemzeti Őrsereg azonban megváltoztatta az alapszabályának azokat a pontjait, amelyek törvényességi szempontból nem feleltek meg, így a bíróság végül mégis csak bejegyezte, s a nyírségi főügyészség a változtatásokra tekintettel tudomásul vette a
határozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását