2024. március 29. - Auguszta

Magyarokat tartóztattak le Brüsszelben

Legkevesebb 26 magyar természetvédőt tartóztattak le Brüsszelben, mert egy közel kétszáz fős csoport tagjaiként befalazták az Európai Tanács egyik bejáratát hétfőn.- jelentette be a Greenpeace szervezet magyar irodája. Az aktivisták az Unió halászati poli
2007. december 17. hétfő 20:54 - Hírextra
Mezei Csaba, a Greenpeace Magyarország igazgatója szerint 26 magyar aktivistát vettek őrizetbe a belga hatóságok. Mezei szerint a tüntetők ellen szabálysértési eljárás indul Belgiumban, de az ügy részleteiről és a magyarok további sorsáról később ígért tájékoztatást.

A nemzetközi természetvédelmi szervezet az Európai Unió Halászati Tanácsának ülésére időzítette az akciót, amikor az Unió illetékesei döntenek a maximálisan kifogható halmennyiségekről. A Greenpeace szerint a megállapított kvóták évek óta magasabbak a szükségesnél, ezért a tengerek halállományát kipusztulás fenyegeti.

A tüntetők hétfőn délelőtt lezárták az Európai Tanács hét bejáratát és befalazták az egyik ajtót. Az aktivisták egy transzparenst feszítettek ki "Az EU Halászati Tanácsa - túlhalászás miatt lezárva!" - felirattal.

A Greenpeace szerint a belga rendőrség "erőteljesen" lépett fel a tüntetőkkel szemben, egy német állampolgárságú demonstrálóhoz mentőt kellett hívni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását