2024. április 29. - Péter

Könnyebb lesz válni

A parlament elé kerülő új családjogi törvény szerint a házasság megszüntetését és felbontását a jövőben közjegyző előtt is kérhetjük; a házasság érvénytelenségét azonban továbbra is csak a bíróság mondhatja ki - írta a hétfői Népszava.
2007. december 17. hétfő 09:09 - Hírextra

A jogalkotók célja – olvasható az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján található tanulmányban –, hogy egyszerűbb és gyorsabb lehetőséget adjanak a mára világjelenségnek számító, emelkedő számú bontóperek lezárására. Szerintük a válások számát adminisztratív eszközökkel, a bontások nehezítésével nem lehet csökkenteni. A közös vagyon sokszínűbbé vált szerkezete, a bonyolultabb tulajdonlások (cégek, ingatlanok, részvények, készpénz, értékpapírok, ékszerek stb.) pedig törvényszerűen hosszabb megegyezési eljárásokat, pereket igényelnek.

Ezért a házasság felbontását nem kívánják függővé tenni az évekig elhúzódó osztozkodástól, hanem elképzelésük szerint a közjegyző előtt kimondott megegyezés alapján a házasság úgy is törölhető lesz az anyakönyvből, hogy a vitás vagyonelemekről a váló felek a bíróság előtt tovább vitatkoznak - olvasható a Népszavában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását