2024. április 28. - Valéria

Szalonnaünnep

Szalonnaünnepet tartottak Poltava ukrán városban. A seregszemle egy nyársonsült malac kiporciózásával kezdődött, amelyben saját kezűleg végzett a város polgármestere - olvasható az UNIAN ukrán hírügynökség honlapján.
2008. január 22. kedd 21:28 - Hírextra

Mint a polgármester hangsúlyozta, Poltava nemcsak az ukrajnai szalonnagyártás "fővárosa", de vezet az egy főre jutó szalonnafogyasztás tekintetében is, így joggal vállalkozott az ünnep megrendezésére.

A szalonna-seregszemlén kóstoló keretében húsz vállalkozó mutatta be termékeit. A gasztronómiai élvezetek mellett a tudomány is szóhoz jutott. Poltavában működik ugyanis az ország egyetlen sertéstenyésztési kutatóintézete, amelynek munkatársai a szalonna áldásos élettani hatásairól fejtették ki véleményüket.

A tudósok megcáfolták a dietetikusok véleményét, akik szerint a telített zsírsavak magas tartama miatt igen ártalmas a szalonna fogyasztása.

Meggyőződésük szerint mértékkel igenis hasznos a fogyasztása, mivel telítetlen arachidonsavat tartalmaz. Ez a vegyület pedig nélkülözhetetlen a szervezet számára.

Érveiket a népi gyógyászat receptúráival igyekeztek alátámasztani, amelyek szerint a szalonna hatásos egyebek közt izületi bántalmak, ekcéma, de még az erős fogfájás esetében is. Arra nem tér ki a tudósítást, hogy a szalonnát belsőleg, vagy külsőleg kell-e alkalmazni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását