2024. május 8. - Mihály

Jász-Nagykun-Szolnok megyében nincs egészségügyi sztrájk

A betegek érdekei, és az év végi kötelező szabadságolások miatt Jász-Nagykun-Szolnok megye egyetlen kórházában sem tartanak munkabeszüntetést hétfőn a dolgozók - közölte az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ
2007. december 17. hétfő 12:27 - Hírextra
Gerginé Sturm Zsuzsa szerint a demonstráció elmaradása mellett szólt az is, hogy számoltak azzal: több alkalmazott a bizonytalan vonatközlekedés miatt nem tud beérni reggel a munkahelyére és az ő helyettesítésükről is gondoskodni kell.

Tájékoztatása szerint a hétfői országos sztrájkhoz való csatlakozás kapcsán előzetesen megkérdezték tagjaik véleményét, és a munkabeszüntetést egy ember kivételével mindenki elvetette. Mint megjegyezte, korábban már sztrájkoltak bérkövetelések miatt.

Mindez nem jelenti azt, hogy az egészségbiztosítási törvény tervezett parlamenti elfogadásával egyetértünk, és aki szolidáris akart lenni a sztrájkolókkal kék szalagot tűzhetett fel munkaruhájára - mondta.

Ugyancsak kék szalag kitűzésével fejezik ki szolidaritásukat a Bács-Kiskun Megyei Kórház egészségügyi dolgozói; Baján a városi kórházban pedig 8 és 10 óra között csak a sürgős eseteket fogadták.

Kecskeméten a megyei kórházban több helyen kifüggesztett feliratokkal tájékoztatják a betegeket arról, hogy az ő érdekükben az orvosok és az ápolók nem szüneteltetik a munkát.

Az orvosi kamara területi szervezetének elnöke, Borda Ferenc, valamint a kórház közalkalmazotti tanácsának elnöke, Horváth Zsolt aláírásával kifüggesztett felhíváson megnyugtatnak minden beteget, hogy nem tartanak a kórházban sztrájkot, de kék szalag feltűzésével fejezik ki szolidaritásukat az országos akcióval.

Baján a városi kórházban délelőtt kétórás sztrájkot tartottak az egészségügyi dolgozók, de a 8 és 10 óra között megtartott sztrájk miatt egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kazincbarcikai városi kórházban déltől délután két óráig sztrájkolnak, Ózdon, a városi önkormányzat által működtetett Almási Balogh Pál Kórházban pedig 13.00 órától 15.00 óráig.

A megyei fenntartású kórházakban nem szüntetik be a munkát, a Liga Szakszervezetek által szervezett sztrájkkal szolidárisak, támogatásukat kék szalaggal és zászlóval fejezik ki.
A barcikai kórházban két órán át a járóbeteg-ellátásban sztrájkolnak, a sürgősségi eseteket fogadják és ellátják. Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban 11 orvos vesz részt a sztrájkban, ez a betegellátásban nem okoz zavart – mondta az MTI-nek Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója.
Hangsúlyozta: délután egy órától két órán át sztrájkolnak orvosaik, természetesen minden sürgősségi esetet ellátnak, de emellett véleménye szerint a betegek a munkabeszüntetést nem fogják érzékelni.

Fazekas Éva, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) Borsod megyei elnöke azt mondta: a megyében minden egészségügyi intézményre kikerült a kék színű zászló, amellyel szolidaritásukat fejezik ki, illetve a dolgozók is viselik a kék szalagot.

Hozzátette: azért nem tudták felvállalni a sztrájkot a megyében, mert a szabadságolások miatt már így is komoly nehézségeik vannak a betegellátás területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását