2024. május 3. - Tímea, Irma

Hiller nem avatott Dögén

Az MSZP szerint fénykép bizonyítja, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter nem járt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dögén a korrupciógyanúba kevert polgármester meghívására. Erről Szép Béla, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt kedden Bu
2007. október 16. kedd 14:37 - Hírextra
A kormánypárti politikus fényképekkel bizonyította, hogy Vincze Ferenc Tibor dögei polgármester állításával szemben nem Hiller István, az MSZP akkori elnöke vett részt 2006. szeptember 10-én a helyi iskola avatásán.

Szép Béla a sajtótájékoztatón bemutatott fotókról elmondta: jól látható, hogy az iskolaavatón Osváth György közgazdász vett részt és mondott beszédet. Mint mondta, Osváth György a Nemzeti kör szellemi atyja, Antall József, Boross Péter, majd Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója volt.
Az MSZP képviselője azt mondta: korábban azt kérdezték, a dögei polgármester kinek az embere. "Ha igazak a vádak, akkor Vincze Ferenc dögei polgármester nem a tisztességé és nem a baloldalé" - fogalmazott Szép Béla.

A Hír Tv október elején tett közzé egy hangfelvételt, amelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Döge polgármestere, Vincze Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület hat tagja húszmillió forintért cserébe segíteni fogja az uniós pénz lehívását, amit egy uszodára és más létesítményekre kértek. A felvételen utalnak arra, hogy a polgármester már korábban kapott 8 millió forintos kenőpénzt a vállalkozótól. A hírtelevízió szerint a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget, és tönkrement, a nyíregyházi nyomozó ügyészség pedig vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője október 4-én közleményben hívta fel a figyelmet arra, a dögei polgármesternek a korrupciós, pénzlenyúlásos időszakban már semmi köze sem volt a Fideszhez, annál inkább az MSZP-hez. Vincze Ferenc Tibor a Hír Tv-ben bemutatott bejátszásban személyesen vall arról: "Gazdát" (a megyei közgyűlés akkori szocialista elnökét Gazda Lászlónak hívták), valamint Hiller István akkori MSZP-elnököt várja egy rendezvényére.

Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke cáfolta a vádakat. Úgy vélte, a dögei polgármester ügyében a Fidesz az MSZP-t és a baloldalt kívánta feltüntetni bűnösként. Az alelnök elmondta: a dögei polgármester korábban a Fidesz támogatását élvezte, és ellene a szocialisták indítottak is jelöltet az önkormányzati választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását