2024. május 16. - Mózes, Botond

Megerőszakolták, majd 200 korbácsütésre ítélték

Szaúd-Arábiában királyi kegyelemben részesült egy fiatal nő, akit korábban 200 korbácsütésre és hat hónap börtönbüntetésre ítéltek, miután heten megerőszakolták és megverték - közölte az al-Dzsazíra arab nyelvű napilap hétfőn. Az erőszaktevők büntetését n
2007. december 17. hétfő 12:24 - Hírextra
A 19 éves nőt márciusban ítélték el, mert "találkozgatott egy férfival, aki nem a rokona". Akkor 90 korbácsütést szabtak ki rá. Az ítélet nemzetközi felháborodást váltott ki. A nő fellebbezett, de az újabb tárgyaláson szigorították büntetését, mert a bírák szerint a médián keresztül akarta befolyásolni a bíróságot.

Az erőszakoskodókat először 10 hónaptól 5 évig terjedő börtönre ítélték, ezt novemberben 2-től 9 évig terjedő büntetésre szigorították. Nemi erőszak elkövetéséért Szaúd-Arábiában halálbüntetés is kiszabható. A bíróság "szemtanúk és vallomások hiányában" döntött a börtönbüntetés mellett - közölte a szaúdi igazságügy-minisztérium novemberben. A nő ügyvédjének engedélyét visszavonták és meg kell jelennie egy fegyelmi bizottság előtt.

A 19 éves nő tavaly talákozott egy férfival, aki zsarolta. Amikor egy bevásárlóközpontból kocsival - kettesben - elindultak, egy csapat férfi megállásra kényszerítette őket. A késekkel hadonászó férfiak egy közeli házba hurcolták őket, ahol mindkettejüket megverték, majd a lányt 14-szer megerőszakolták. A hazatérő fiatal nőt a bátyja is megverte, mert "azzal, hogy megerőszakolták, szégyent hozott a családra".

Az ultrakonzervatív sivatagi királyságban nyilvánosan nem mutatkozhat együtt, kettesben nőtlen férfi és férjezetlen nő. A nők - egyebek mellett - nem vezethetnek autót és az öltözködésben is rendkívül szigorú előírásokat kell betartaniuk.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását