2024. április 27. - Zita

MSZP: látszatintézkedésekkel operált eddig a kormány

Az MSZP szerint a kormány első száz napjának gazdaságpolitikáját a koncepciótlanság, a kapkodás és a látszatintézkedések sora jellemezte.
2010. szeptember 7. kedd 12:20 - HírExtra
Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta,

a felelőtlen kormányzati nyilatkozatok hatására jelentősen gyengült a forint, ami emberek százezreit lehetetlenítette el.

Véleménye szerint a magyar gazdaság csak a lassan és bizonytalanul javuló nemzetközi környezet miatt nincs súlyosabb helyzetben, mint három hónappal ezelőtt.

Szekeres Imre kiemelte: "az Orbán-Semjén-kormány gyakorlatilag semmi újat és érdemi lépést nem tett" a devizahitelesek védelme érdekében. Mint mondta, a kormány azt tette, hogy meghosszabbította a Bajnai-kormány által bevezetett kilakoltatási moratóriumot és megtiltotta a devizaalapú lakáshitelek nyújtását.

Közlés szerint az elmúlt három és fél hónapban a kormány tevékenységének következtében összesen több mint 800 milliárd forintot vesztettek a devizahitelesek.
A szocialista politikus hozzátette azt is: azokkal senki nem foglalkozik, akik a válság következtében forinthiteleiket bukják.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: ha a kormány "nem szórakozott volna a forinttal", akkor ebben az évben nem kellene semmilyen új adót bevezetni és nem kellene megszorító intézkedésekkel élni.

"Az elmúlt száz napban bebizonyosodott, hogy a kormánynak nincs gazdaságpolitikája" - jelentette ki Szekeres Imre, majd hozzátette: az ígért általános adócsökkentés helyett a kormány egyetlen adó, a társasági adó csökkentésére szorítkozott.

Véleménye szerint megkezdődött a kormány részéről az ígéretek visszavonása. Példaként hozta fel azt, "Hoffmann Rózsa voltaképpen kimondta, hogy az oktatásügyben semmiféle fizetésemelés nem lesz".

Szekeres Imre beszélt arról is, hogy bár kevesebb lett a minisztérium, de meglátása szerint nincs kevesebb vezető. Ezt az bizonyítja, hogy hiány lett a szolgálati gépkocsikból - tette hozzá.
Miközben állítólag teljes gépkocsi-, bútor- és telefonbeszerzési stop van, a kormányzás első két hónapjában a minisztériumok több mint másfél milliárd forintot költöttek járműre, informatikára és bútorra - jelentette ki.

Közölte: kedden benyújtotta az Országgyűlésnek azt a határozati javaslatát, amelyhez, mint mondta, Európa szociáldemokrata pártja is csatlakozni fognak és amely azt kezdeményezi, az EU minden államában a nemzetközi pénzügyi tranzakciókra vessenek ki adót.

Mint mondta, az adó alól mentesülnének például az export és import kapcsán létrejött azonnali devizaügyletek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását