2024. június 15. - Jolán, Vid

Surányi: nem vagyok miniszterelnök-jelölt

A legesélyesebb jelölt Surányi György ma az egyik napilapnak kijelentette: korábbi nyilatkozatából egyértelműen kitűnik az, hogy "nem tekinthető miniszterelnök-jelöltnek".
2009. március 26. csütörtök 12:47 - Kesjár Norbert
Az elmúlt napok MSZP-SZDSZ egyeztetései alapján Surányi György vált a legesélyesebb miniszterelnök-jelöltté.

Surányi egyike volt a szocialisták által jelölt három személynek, s ő volt az egyetlen, akit az SZDSZ is támogatásáról biztosított (sőt, személyét még az MDF sem kérdőjelezte meg).

Surányi György, aki korábban kétszer is volt a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a lehetséges jelölésről azt nyilatkozta, hogy csak akkor vállalja, ha bírja az ellenzék támogatását is.

A Fidesz számára azonban „elvi és alapvető álláspont, hogy új kormány csak új választások után jöhet létre, és ugyanígy új miniszterelnököt is csak egy új választás után lehet jelölni, és ez független attól, hogy kiről van szó” – fogalmazta meg Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

Mindezek után Surányi ma már így nyilatkozott:

"Végtelenül megtisztelőnek és - a felelősséggel tisztában lévén - egyben súlyosan nyomasztónak tartom, hogy a nevem egyáltalán szóba került miniszterelnök-jelöltként.

Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha tőlük nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását.

Ez a támogatás nyilvánvalóan nem alakult ki, ezért én nem vagyok jelöltnek tekinthető".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását