2024. április 29. - Péter

Ibrány új tere

Szent Erzsébetről elnevezett teret avattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban advent harmadik vasárnapján - tájékoztatta Szerdahelyi Csongor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóirodájának vezetője az MTI-t.
2007. december 16. vasárnap 14:33 - Hírextra
A teret Berencsi Béla, a település polgármestere avatta fel, a Seregély István érsek által bemutatott ünnepi szentmisét követően. A templom előtti téren elhelyezték a létesítendő Szent Erzsébet-szobor alapkövét.

A Molnár Levente tervezte kompozíció a keresztény életnek, az őszinte barátságnak, a tiszta szerelemnek, a hitvesi hűségnek és a családi életnek, különösen pedig a szolgáló szeretetnek állít emléket. Erzsébet mellett a leendő alkotás másik alakja egy kimunkálatlan arcú koldus, aki segítségért könyörög. Kezén és lábán Krisztus sebeinek nyomát viseli.

A szobor közadakozásból épül, a kezdeményezés fővédnöke Mádl Dalma.

A település temploma is gazdagodott az olaszországi Viterbóból érkezett és a ferences generális által hitelesített Szent Erzsébet ereklyével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását