2024. május 21. - Konstantin

Az MSZP frakció már előre bólintott

Az MSZP-frakció hétfőn azért szavazza meg az egészségbiztosítási törvényt, mert igent mond a szolidáris, egységes egészségbiztosításra, amely megőrzi a nemzeti kockázatközösséget és olyan biztosítási forma, amely mindenkinek jár. Erről Tukacs István szoci
2007. december 16. vasárnap 14:40 - Hírextra
Hangsúlyozta: egy biztosító és több pénztár jön létre. Mint mondta, az új rendszerben nem kell több járulékot fizetni, a pénztárak pedig nem válogathatnak a betegek között, senki nem marad ellátás nélkül.

Tukacs István megjegyezte, a törvény a módosításokkal vált elfogadhatóvá.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz nemrég közzétett programjának egészségbiztosításról szóló része alapján kijelenthető, hogy a legnagyobb ellenzéki párt hazudik a partnereinek és az embereknek is.

Példaként említette: a dokumentumban szerepel, hogy a párt nem ellensége a kiegészítő biztosításoknak, amely a politikus értelmezése szerint magánbiztosítók részvételét jelenti az egészségbiztosítási rendszerben. Tukacs István hozzátette: az is olvasható a programban, hogy az egészség mindenkinek állampolgári jogon jár. Véleménye szerint ebből a két dologból következik, hogy a Fidesz nem mond igaza, hiszen a szakszervezeteknek és az embereknek eddig másról beszélt.

Be kellene vallania a szakszervezeteknek, hogy előzenekarnak használta őket, és semmi nem igaz, amit nekik a tb és az egészségbiztosítás ügyében mondott, vagyis, megjelenhetnek a magánbiztosítók és megszüntetné a járulékalapon működő rendszert - hangoztatta a szocialista politikus.

Kitért arra, az egész Fidesz-program hiteltelen, ha vannak benne olyan állítások, amelyek nem igazak. Szerinte ilyen többek között az a mondat, hogy "a vizitdíj jelenleg nem marad a háziorvosoknál".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását