2024. május 14. - Bonifác

Kikaptunk a franciáktól

A magyar női kézilabda-válogatott a hetedik helyért Angolával játszik majd a franciaországi női kézilabda-világbajnokságon, miután az 5-8. helyért rendezett mérkőzésen 32-27-re kikapott a házigazda együttestől.
2007. december 15. szombat 14:32 - Hírextra
Az 5-8. helyért:
Franciaország-Magyarország 32-27 (16-15)

Párizs, Bercy-csarnok, 7000 néző, v: Csernega, Polagyenko (orosz)

gólszerzők: Cano 5, Pecqueux Rolland 5, Ayglon 4, Borg 4/1, Dembele 4, Signate 3, Herbrecht 2, Tervel 2, Kamto 1, Wendling 1, Tounkara 1, illetve Tóth 10, Görbicz 8/5, Vérten 4, Balogh 2, Ferling 1, Borbás 1, Hornyák 1

hétméteresek: 2/1, illetve 5/5
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Mindkét csapat hatalmas csatában kapott ki a csütörtöki negyeddöntőben: az Eb-bronzérmes, 2003-ban világbajnok franciák a vb-második románoktól kétszeri hosszabbítás után, a magyarok pedig a címvédő, Eb-második oroszoktól szenvedtek vereséget. Németh András szövetségi kapitány ezúttal Mehlmannt és Tomorit nem nevezte az összecsapásra, amelyre a reméltnél kevesebben, 14 ezer helyett 7000-en látogattak ki.

Két magyar góllal indult a találkozó, de erre hárommal válaszoltak a hazaiak. Mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, egyedül Tóth nem rontott az elején. A franciák előbb nyugodtak meg, a 12. percre 8-5-re elléptek. Németh azonnal időt kért, és több poszton cserélt.

Nem találta a ritmust a magyar válogatott, képtelen volt faragni hátrányából, pedig Pálinger nem védett rosszul. Fokozatosan nőtt a különbség (21. perc: 13-8), a hazaiak minden poszton jobbak voltak, de igazából azzal vezettek, hogy ők kevesebbet hibáztak.

A szünet előtti szakaszra felpörögtek a vendégek, még Pálinger is majdnem gólt dobott (a kapufát találta el), így - főleg Tóth jóvoltából - szorosabb lett az ütközet.

A második félidő elején emberelőnyben egyenlítettek a magyarok (17-17), azonban Tóthot is kiküldték, és ez alatt megint kis előnyre tettek szert az egyre agresszívebben védekező franciák. Nagy energiát kellett mozgósítani minden egyes gólért.

Vérten hatékony játékával sikerült "látótávolságon" belül maradni, és amikor 24-24 lett - éppen negyedórával a vége előtt-, a hazai kapitány időt kért. Ezzel sikerült gyorsabbá tenni a támadásokat, ráadásul Nicolas egyre többször védett bravúrral.

Két rossz passz, és a hazaiak 29-26-ra elhúztak, és ebben a fontos periódusban hat percig nem talált be a Németh-sereg. Négy és fél perccel a vége előtt, 30-26-nál a kapitány időt kért. De már nem volt visszaút...

A magyarok utoljára 1997-ben nem végeztek a legjobb hat között, akkor a kilencedik helyen zártak. Ezzel a vereséggel egy esetleges olimpiai selejtező megrendezésének lehetősége is messze szállt.

Korábban:
Koreai Köztársaság-Angola 41-33 (23-12)

később:
elődöntő:
Románia-Oroszország 15 ó
Norvégia-Németország 17:30 ó

vasárnap:

a 7. helyért: Angola-Magyarország 9 ó
az 5. helyért: Koreai Köztársaság-Franciaország 11:30 ó
a 3. helyért, 14 ó
döntő, 16:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását