2024. április 28. - Valéria

Békésen ért véget

Az egészségbiztosítási törvénytervezet visszavonását követelték a felszólalók a Liga Szakszervezetek nagygyűlésén szombaton a fővárosi Alkotmány utcában. Az MTI tudósítóinak helyszíni beszámolója szerint a demonstráció békésen ért véget, de mintegy 40 kor
2007. december 15. szombat 14:25 - Hírextra
Gaskó István, a Liga elnöke a nagygyűlésen kijelentette: "végsőkig harcolunk a sorsunkat megrontó törvénytervezet ellen".

Palkovics Imre a nagygyűlést a Ligával együtt szervező Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy a "konok, gőgös kormány semmibe veszi a társadalom akaratát".
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke közölte, a felelősök nem maradnak ismeretlenek, "nem maradnak büntetlenül". A törvénytervezetről tartandó hétfői végszavazására utalva hozzátett: "számon kérünk minden gombnyomást, ha ellenünk szavaz".

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a tüntetők előtt elmondta, hogy a magyar gazdák hétfő reggel az útlezárásokkal egyértelművé teszik, nem kérnek az egészségügyi reformból.

Cser Ágnes az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke rámutatott, mára közel 17 ezer milliárd forint a magyar állam adóssága, ami szavai szerint annyit jelent, hogy a csecsemőkre és a haldoklókra is fejenként 1,7 millió forint adósság jut.
A Liga tüntetése békésen ért véget, az emberek ezután elhagyták az Alkotmány utcát, rendbontásra nem került sor.

Gaskó István a távirati irodának azt mondta, hogy a rendezvényen mintegy ötezren voltak. Ennél több részvevőre számítottak - tette hozzá, de mint hangsúlyozta, a rossz időjárás miatt jöttek el kevesebben,

Tafferner Éva, a helyszínt biztosító Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a terület nagysága alapján 700-800-ra becslik a tömeget.
Mintegy 40 kormányellenes tüntető Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője vezetésével a Vértanúk terén maradt, majd innen mikrofonon keresztül szólította fel a hazafelé igyekvő embereket, hogy maradjanak, mert "most a kormányt kell megdönteni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását