2024. április 29. - Péter

Tudod mit lógtál öt éve nyáron?

A BKV nem változtat eddigi gyakorlatán és továbbra is öt évre visszamenően hajtja be a pótdíjakat - közölte a közlekedési cég szombaton az MTI-nek küldött közleményében. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) még szerdán javasolta azt, hogy a pótdíj
2007. december 15. szombat 14:40 - Hírextra
A BKV szerint az egyéves behajthatósági időtartam nagymértékben károsítaná a cég fizető utasait. Mivel a pótdíjak sokszor nem hajthatók be egy év alatt, a bliccelők a fizető utasok kárára, sokkal kisebb arányban fizetnék be tartozásaikat.

A közlekedési társaság kitért arra is, hogy a polgári törvénykönyv szerint a követelések öt év alatt évülnek el.

Az OFE korábban megkérdőjelezhetőnek nevezte a BKV bírságbeszedési gyakorlatát is, hogy a bliccelésen kapott gyereknek kirótt fizetési felszólítást a társaság nem a szülőnek vagy a gondviselőnek küldi meg, hanem a kiskorú nevére és címére.

A BKV mostani közleményében ezt a gyakorlatot azzal indokolta, hogy a diákigazolvány nem tartalmazza a szülők, gondviselők nevét és elérhetőségét, ezért továbbra is csak a "rajtakapott diáknak" tudják kipostázni a pótdíjazásról szóló iratokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását