2024. május 3. - Tímea, Irma

Az állatok karácsonyfája

A több éves hagyománynak megfelelően idén is karácsonyfát állítottak is a veszprémi vadaspark állatainak; a bejáratnál lévő nyolcméteres fenyőfát a tűzoltók állították fel pénteken és a létráskocsiról oldották meg a díszítését - tájékoztatta Stolár Klára,
2007. december 14. péntek 17:13 - Hírextra
Az "állatok karácsonyfájának" feldíszítésénél mintegy félszáz veszprémi gyerek is segítséget nyújtott; a fára főleg állatfigurákat, almákat, gyümölcsfüzéreket, madárkalácsot és más díszeket raktak fel - mondta Stolár Klára.

Egy füst alatt megetették az állatokat is, pónifogaton vitték a ketrecekhez a finomságokat. Allatsimogatót is kialakítottak Veszprémben, ott "betlehemi állatok" várják a gyermekeket.
Stolár Klára elmondta azt is, hogy a karácsonyi ünnepek alatt (december 24-25-26-án), valamint január 1-én a veszprémi állatkert ingyenesen látogatható, január 31-ig pedig rendkívüli kedvezménnyel fogadják a vendégeket, ugyanis a felnőtt 1100 forintos és a 750-be kerülő gyermekjegy helyett egységesen 200 forintért lehet bejutni a vadasparkba.

Január 31-ig tekinthető meg - természetesen térítésmentesen - a "Képzőművészek az állatkertért" című kiállítás is: a teremben az alkotók által a zoónak adományozott festmények, grafikák és olyan művek láthatók, amelyek a vadasparkban készültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását