2024. május 5. - Györgyi

A Balaton mint márka

A Balaton mint márka megjelentetése a turisztikai piacon az üdülőrégió szereplőinek magasan szervezett együttműködésével - egyebek közt ezekért a célokért tett fontos lépéseket a 2005-ben indult, és ez év végével záruló, 172 millió forintos költségvetésű
2007. december 14. péntek 07:46 - Hírextra

Molnár Gábor, a BIFÜ igazgatója elmondta, a NFT I. (Nemzeti Fejlesztési Terv) által kiemelten finanszírozott program egyik legeredményesebb része a Nyugat-Európában már sikeresen működő úgynevezett TDM-rendszer (Turisztikai Desztináció Menedzsment) modell értékű megvalósítása volt. Ennek lényege, hogy egy-egy kistérség turisztikai kínálatát rendszerbe foglaltan és egyszerre jelenítsék meg a piacon a települési turisztikai egyesületek, szerveződések, egy alulról jövő, önkéntes összefogással.

Nyírádi Ágnes projektmenedzser beszámolója szerint ugyan a magyaroknak nem erősségük az összefogás, a vártnál jóval többen ismerték fel a program fontosságát. A projekt ehhez a tájékoztatáson kívül egyebek közt olyan segítséget nyújtott, mint a TDM-menedzserek képezése és a szervezeti modell megalkotása. Már 20 TDM-szervezet működik a Balaton körül, de ahhoz, hogy a térség igazán sikeres desztinációvá válhasson, szükség lesz a jövőben ezek összefogására.

A partnerségi program keretében megrendezett konferenciasorozat egyik eleme a térség befektetési lehetőségeivel, és a fejlesztések megtérülésével foglalkozott. Kovásznai László, a Humanióra Tanácsadó Kft. igazgatója a tapasztalatokat összegezve kifejtette, nincs még egy olyan régió az országban, amelynek olyan átfogó fejlesztési terve lenne, mint a balatoninak, aminek most már "csak" a megvalósításáért kell küzdeni. A szakember szerint a meglévő befektetési lehetőségeket piacra kell vinni a konkrét ötleteket kidolgozásával.

Páris Judit, a BIFÜ gazdasági igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a projekt szakmai anyagát a Balaton Fejlesztési Tanács már elkészíttette, most a településeken a sor, hogy pályázzanak ROP-ok ilyen célra is elnyerhető kereteire a kiállítások megvalósításáért.

A Pécs Európa fővárosa program kiegészítő rendezvényeként szereplő "Balaton: Európa Kulturális Tava" projektről Horgas Péter ötletgazda, az AKKU Egyesület elnöke számolt be. Mint kifejtette, a tó körüli kulturális programkínálat részévé kívánják tenni, hogy ezek mindenki számára elérhetőek legyenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását