2024. május 5. - Györgyi

Legyen jobb a kávé!

Valaha azt, aki rossz kávét szolgált fel, három évi dologházzal büntették a századfordulós Magyarországon, ma viszont bárki, bármilyen kávét felszolgálhat a vendégnek, mindenféle következmény nélkül - állítja a 24 éves Molnár Attila, a legjobb magyar bari
2007. október 24. szerda 16:24 - Hírextra

Az ifjú magyar baristák meggyőződése, hogy ma Magyarországon, hiába népszerű ital az eszpresszókávé - és hiába nyílnak egymás után a cafék és a régi módi kávéházak mai utódai - elég gyatra a kávékultúra.

Pedig jelen vannak a leghíresebb olasz kávémárkák képviselői és a világ legjobb minőségű kávéit is minden gond nélkül be lehet szerezni. Csakhogy - amint azt Molnár Attila az MTI munkatársának egy szerdai tájékoztatón elmondta - a legjobb szállodákban sem nagyon alkalmaznak baristákat, miközben sommelier-t, tehát borszakértőt igen.

Molnár Attila fiatal kora ellenére világot járt szakember, aki már tanítja a még fiatalabb, jövendőbeli vendéglátósokat. Az MTI munkatársának ugyanakkor szintén kifogásolta, hogy a hivatalos - elméleti és gyakorlati - oktatásban a kávé csekély szerepet kap. Pedig valaha Magyarország a kávéházak országa volt, ahol komoly büntetéssel illették azokat, akik rossz minőségű "fekete levest" szolgáltak fel.

Molnár Attila jövőre indul a koppenhágai barista világbajnokságon. Szabadon választott kávékompozíciójának pontos receptje még nincs kidolgozva, egyelőre töri a fejét, mivel lephetné meg a külhoni kollégákat.

Skandinávia kávé nagyhatalomnak számít a világon - errefelé isszák fejenként a legtöbb kávét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását