2024. május 9. - Gergely

Akadozik a vízszolgáltatás

Akadozik a vezetékes vízszolgáltatás Hollóházán, a zempléni településen jószerivel alig folyik víz a csapokból - tudta meg az MTI Koleszár Sándor polgármestertől csütörtökön.
2007. december 14. péntek 07:43 - Hírextra

Jelenleg lajtoskocsival hordják a vizet, és palackozott ásványvizet osztanak a községben - közölte a polgármester.

A terület vízellátásáért felelős Zemplén Vízmű Kft. igazgatója, Lakatos István arról tájékoztatott, hogy a közelmúltban átadott hegyközi vízberuházás eddig hiba nélkül működött Hollóházán, ám a hét eleje óta kevesebb vizet tudnak felnyomni Hollóházára annál, amennyit előzetesen a településnek szántak.
A hibát vélhetően dugulás okozta, amennyiben ezt a késő esti órákra nem tudják elhárítani, akkor Hollóházát visszakapcsolják a régi rendszerre, mert a település nem maradhat víz nélkül - mondta.

Hozzátette: épp az elmúlt napokban adták át a zempléni Hegyköz 14 települését érintő, mintegy egymilliárd forintból kiépült, új ivóvíz rendszert. A szolgáltatást december 15-én veszi majd át a fővállalkozótól a vízmű. Ennek ellenére szakembereik a helyszínre siettek és megpróbálják megtalálni a probléma okát.

Az MTI információi szerint mát hétfő óta akadozik a vízszolgáltatás Hollóházán, ám csütörtökre végképp kiszáradtak a csapok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását