2024. április 26. - Ervin

Szilit kitüntették

A Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány Helmut Burghard-díját adták át Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének csütörtökön. A kitüntetést az intézményt kívülről segítő személyeknek adományozzák.
2007. december 13. csütörtök 17:59 - Hírextra

A díjat a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány kuratóriumának két elnöke, Károlyi László és Appel György adta át Szili Katalinnak. A gyermekintézmény által alapított kitüntetést azoknak adományozzák, akik kívülről segítik a gondozott gyermekeket.

Szili Katalin a díj átvételekor azt mondta, hogy az az elismerés számára a legkedvesebb, amit egy közösségtől kap, s ez a díj ezek közé tartozik.

Az 50 éves Károlyi István Gyermekközpont igazgatója, Czikó Benjámin elmondta, hogy magánemberektől, cégektől természetbeni adományokat kapnak, vannak, akik munkájukkal segítenek, mások tanulási és kulturális lehetőséget, illetve munkahelyet biztosítanak. Az igazgató hozzátette: az alapítvány legnagyobb bevételi forrása a személyi jövedelemadó egy százaléka; 2007-ben összesen 50 millió forinttal tudtak támogatni 32 fiatalt és 58 kiskorút.

Az alapítvány támogatóinak tevékenységét bronz, ezüst és arany oklevéllel ismerték el. Arany oklevelet kapott a DHL logisztikai cég, Radnainé Fogarasi Katalin, a Lions Klub elnöke és Széles Gábor, a Gyáriparosok Szövetségének elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását