2024. május 17. - Paszkál

Minden mentőben lesz defibrillátor

Baranya összes mentőautójában lesz defibrillátor jövő év elejére, ezzel sok ember élete megmenthető - mondta az Országos Mentőszolgálat dél-dunántúli regionális orvosigazgatója csütörtökön Pécsett, újságíróknak.
2007. december 13. csütörtök 13:38 - Hírextra

A Castrol olajipari vállalat ötmillió forintos támogatásának köszönhetően tizenegy ilyen, a szívritmuszavar kezelésére szolgáló készülékeket vásárolunk, így ellátottságunk e téren teljes körűvé válik - tette hozzá Buda Péter.

Az orvosigazgató utalt rá: eddig csak a rohamkocsikban és néhány másik járműben volt defibrillátor. Tudomása szerint a fejlesztéssel, Veszprém után, Baranya lesz az ország második megyéje, ahol ez az eszköz minden mentőautóban rendelkezésre áll majd.

Buda Péter megjegyezte, hogy az adakozó cég azután kereste meg a mentőszolgálat Szolgálat az Életért Alapítványát, hogy úgy döntött, ezt a pénzt idén nem partnerei év végi ajándékozására, hanem jótékony célokra fordítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását