2024. április 26. - Ervin

Megerősített szolgálat az ünnepekre

Decemberben megerősített rendőri jelenlét várható a megnövekedett forgalmú helyeken: piacokon, üzletsorok, áruházak környékén és a közutakon egyaránt – jelentette be Takács Csaba, a bűnmegelőzési osztály vezetője szerdai sajtótájékoztatóján, Zalaege
2007. december 13. csütörtök 02:42 - Hírextra

A közterületeken megerősített gépkocsizó, gyalogos, járőr-, valamint bűnügyi szolgálatot látnak el a rendőrök.

A rendőrkapitányságok a polgárőrök és a mezőőrök bevonásával fokozottan ellenőrzik a fenyvesekkel benőtt területeket és a fenyőszállítmányokat is. A zalai rendőrök novemberben két, többszázezer forint értékű fenyőlopást derítettek fel: egyik esetben a helyszínen érték tetten a fatolvajokat, a másik esetben pedig a már kitermelt fenyőfát foglalták le.

A szilveszter előtti hetekben a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a petárdák illegális forgalmazását, árusítását és tiltott használatát is. A közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök fokozott figyelmet fordítanak a hajléktalanokra: együttműködnek a hajléktalanszállókkal, éjjeli menedékhelyekkel.
Takács Csaba felhívta a figyelmet, hogy a rendőri jelenlét mellett - az okmányok, pénztárcák, bankkártyák és különböző értékek biztonságos elhelyezésével - az állampolgárok is sokat tehetnek saját biztonságukért.

Elmondta: kedden civil ruhás nyomozók értek zseblopáson Zalaegerszegen a buszpályaudvaron két középkorú megyeszékhelyi nőt. A tolvajok egyike megszólított egy buszra felszálló nőt, míg társa eközben kiemelte a pénztárcáját - benne negyvenháromezer forint készpénzzel, valamint az iratokkal együtt - a táskájából. A rendőrök a két nőt elfogták, a tárcát lefoglalták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását