2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz hívja vissza tisztségéből Lezsák Sándort és Balog Zoltánt

A Magyar Demokratikus Charta szóvivői elfogadhatatlannak tartják Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének és Balog Zoltánnak, az emberjogi bizottság fideszes elnökének Prohászka Ottokár, római katolikus püspök lakiteleki szobrának avatásán m
2008. október 14. kedd 12:53 - Hírextra
Lezsák Sándor azért méltatta Prohászka Ottokárt, mert "szót emelt a kozmopolita-parazita réteg visszaszorításáért, a magyarság felemelkedéséért".

Balog Zoltán pedig ezt azzal folytatta, hogy "ha hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk magyarságunk fundamentumát képező keresztény hitünket, akkor csak biológiai létünkben maradunk meg" - áll a közleményben.

Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván szerint ha az Országgyűlés tisztségviselői így beszélnek, az azt jelenti, hogy Magyarországon szalonképes a politikai antiszemitizmus.

Prohászka Ottokár bronzból készült mellszobrát múlt hét pénteken, a katolikus püspök születésének 150. évfordulóján avatták fel a Lakiteleki Népfőiskola keresztény panteonjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. október 14. 16:24
Érdekes célokért vonuló, érdekes figurák gyülekezete ez a Charta.

A szabad vélemény nyilvánításért harsognak, ha a saját véleményükről van szó.

A saját véleményük szabadságával indokolva Iványi Gábor , metodista lelkész (!), az SZDSZ oszlopos alakja, a Chartások gyűlésén bátor volt a magyar eredetmondák mitologikus madarát, a turult "dülledt szemű mesebeli tojószárnyas"-nak titulálni. Ezzel, kigúnyolva a magyarság hazafias érzelmeit, nemzetudatát. Kíváncsi vagyok, a finnek meddig zavargatták volna azt a pofát, aki, a nemzeti eposzuk, a Kalevala egyik hősét, Vejnemöjnent szakállas cukrosbácsinak nevezte volna. Hogy stílusos maradjak, már ami a szakállat illeti........

Annyi kultúra nem szorult belé ebbe az Iványi nevű pofába, hogy legalább utánanézett volna, és így tudná, a magyar eredetmondában megjelenő turulmadár történetesen hímnemű...

Ha meg netán nem tetszik nékünk az ilyesfajta nemzetgyalázó szövegük, azonnal antiszemitának, kirekesztőnek bélyegeznek bennünket. Mint valami, a nemzetünk és országunk, társadalmunk felett álló "döntnökfélék". Hát, mégis, vajon ki a túró hatalmazta fel ilyesféle gondolatrendőri, véleménycenzúrázó tevékenységre ezeket a fickókat? Mégis, kik ezek, mik ezek???

Mások szabad vélemény nyilvánítása már nem megengedhető ezeknek a figuráknak a felfogása szerint.

Lezsák Sándor úr, az idézett véleményében ráadásul nagyon tényszerűen, nagyon pontosan, és nagyon visszafogottan nyilatkozott.

Azonban már ez is elegendő volt ennek az országrabló, arrogáns siserehadnak, hogy nekitámadjanak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását