2024. május 18. - Erik, Alexandra

Új autók a rendőrségnek

Összesen 204 új autót kapott a rendőrség, a 170 közbiztonsági járőrgépkocsit és 36 mikrobuszt ünnepélyes keretek között jelképesen Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter adta át kedden a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál.
2007. szeptember 4. kedd 14:08 - Hírextra

A miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: olyan mértékű fejlesztést, mint amilyen az elmúlt időszakban tapasztalható volt, nem nagyon élt még át a rendőrség. Hozzátette: a kormány elkötelezett a közrend, a közbiztonság fenntartása mellett, és ebben a rendőrségnek kiemelt szerepet tulajdonít. Takács Albert úgy fogalmazott: "én személy szerint elkötelezett vagyok egy kemény, törvénytisztelő, jogszabálytisztelő, segítőkész rendőrség mellett, és ehhez személyemben minden segítséget és támogatást megadok".

Bencze József országos rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a keddi gépjárműátadás egy olyan projekt vége, amelyet 2005-ben indított el a kormány. Hozzátette: az idei fejlesztések azt eredményezték, hogy ma a magyar rendőrségnél "csak nagyítóval találunk olyan gépjárművet a gépjárműparkban, ami három évnél idősebb". A főkapitány reményét fejezte ki, hogy ezt a következő években is fenn tudják tartani.

A rendőrség háttéranyaga alapján a 2006 szeptemberi eseményeket követően a kormány két ütemben, soron kívüli céltámogatást juttatott a rendőrségnek, részben az eszközhiányában mutatkozó nagymérvű hiány, részben a megsérült eszközök pótlása miatt.

A szeptemberi események után közvetlenül 160 millió forintot juttattak a rendőrségnek azzal az elvárással, hogy a saját költségvetésükből ők ugyanennyivel egészítsék ki azt. Tavaly decemberben pedig hárommilliárd forintot juttattak a rendőrségnek csapatszállító, személyvédő, tömegoszlató vezetéstechnikai és kommunikációs eszközök beszerzésére.

A háttéranyag kitér arra is, hogy 2005-ben a vonatkozó kormányhatározat alapján három évre szóló, összességében háromezer gépjármű bérletére és flottakezelésére vonatkozó közbeszerzési eljárást folytattak le. Ennek eredményeként 2005-ben és 2006-ban 1.000-1.000 személyautót szereztek be, és ennek része a keddi átadás is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását