2024. május 25. - Orbán

Átlagosan 5 százalékos lesz az emelés jövőre

Átlagosan 5 százalékkal, vagyis a tervezett inflációt meghaladó mértékben emelkednek a nyugdíjak jövőre - jelentette ki Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön Egerben.
2007. december 13. csütörtök 12:24 - Hírextra

Ennek fedezete, illetve a megkezdett nyugdíjkorrekciós program folytatása érdekében, az elmúlt évhez képest, 8,4 százalékkal több jut a központi költségvetésből nyugellátásra - közölte a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Heves Megyei Nyugdíjas Parlament ülésén.
Ugyanakkor, mintegy 750-760 ezer olyan nyugdíjas, akik 1991 és 1996 között, vagyis a nyugdíjszámítás szempontjából rossz időszakban vonultak nyugalomba, ettől nagyobb mértékű emelésre számíthatnak - tette hozzá a politikus.

Közlése szerint ez azt jelenti, hogy korrekció keretében, az 5 százalékon túl, további 4 százalékos emelést kapnak. Ugyanakkor 29 évet meghaladó szolgálati viszony esetén, évente fél százaléknyi plusz emelés jár.

A miniszter példája szerint aki 41 éves szolgálati viszonnyal rendelkezik és a korrekció hatálya alá esik, 15 százalékos nyugdíjemelésben részesül jövőre.

A politikus ugyanakkor megnyugtatta az időseket, hogy az egészségbiztosítási rendszer átalakítása semmilyen pluszköltséggel nem jár a számukra.

A nyugdíjasok után továbbra is az állam fizeti a járulékot és ellátásuk nem a befizetés mértéke, hanem a szükségleteik szerint történik. Vagyis minden olyan kezelést meg kell kapniuk, ami szükséges a gyógyításukhoz - mondta Kiss Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását