2024. május 18. - Erik, Alexandra

A szeretet ünnepén megint színpadon

A karácsonyi misztériumot, a közösségteremtést és a hagyományt igyekszik körüljárni a Ghymes együttes december 26-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2007. december 13. csütörtök 16:07 - Hírextra

Az együttes tagjain - Szarka Gyulán, Szarka Tamáson, Kún Csabán, Jelasity Péteren, Varga Borin, Neumann Balázson, Molnár Imrén, Széll Tamáson, Rácz Rolandon és Lau Jánoson - kívül vendégek is színesítik a műsort: a zuglói Hunyadi János Általános Iskola Nagykórusa és az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, valamint Pápai Erika színészművésznő.

A koncert szervezője, a Showtime Budapest tájékoztatása szerint a nagy formátumú előadás megvalósításában összesen mintegy százan vesznek részt; a szereplők élő betlehemet is megjelenítenek. Az előadás témája a "a szállást kereső Mária" motívuma, a történet a bibliából és a parasztbibliából építkezik.

A Ghymes együttes a műsorba egyrészt régi repertoárjából is belesző darabokat, de új zenék is születnek erre az alkalomra.

A közlés szerint a Ghymes 1984-ben alakult olyan szlovákiai magyar zenészekből, akik korábban rockot, komoly- vagy régizenét játszottak. Ezekből az elemekből született meg a Ghymes zenéje, amely a világzene jegyeit is magán viseli. A csapat muzsikája a magyar, valamint közép- és kelet európai népzenei gyökerekből is táplálkozik.

A zenekarnak fennállása óta több mint húsz lemeze jelent meg, amelyek több mint fele platina- vagy aranylemez lett. Az együttes számos szakmai elismerést és kitüntetést kapott.
Az együttes legkedveltebb lemezei a Rege, a Smaragdváros, a Bennünk van kutyavér, a Tűzugrás és a Héjavarázs. A 2006-ban megjelent Messzerepülő című lemez két hónap alatt lett platinalemez. Az együttesnek az idén jelent meg új, Mendika című albuma, amely már aranylemez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását