2024. május 2. - Zsigmond

126 milliós kiegészítő juttatást kapnak

Közel 126 millió forintos kiegészítő juttatást kapnak Jász-Nagykun-Szolnok megye egészségügyi intézményei a következő napokban, az érintett fekvő- és járóbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók a pénz felhasználásáról szabadon dönthetnek - jelentette be Ma
2007. december 13. csütörtök 15:28 - Hírextra

A kormány szerdai döntése szerint az egészségügyi reform hatásának köszönhetően a megtakarított többlet forrásokból újabb, kereken 5 milliárd forintot adnak még az idén a kórházaknak - mondta a politikus. Ezen belül az intézmények pénzügyi helyzetének értékelése, adósságállománya, és struktúraváltáshoz történő alkalmazkodása alapján több mint 2 milliárd forintot osztanak szét - tette hozzá.

Ez utóbbiból a szolnoki Hetényi kórháznak 78,1 millió, a karcagi Kátai Gábor kórháznak 18,3 millió, a jászberényi Szent Erzsébet kórháznak 13,4 millió, a szolnoki MÁV kórháznak 6,5 millió, a mezőtúri kórháznak 5,6 millió, míg a kunhegyei egészségügyi kht.-nak 837 ezer forintot utalnak át plusz összegként. Emellett két járóbeteg-ellátó intézmény, így a törökszentmiklósi 2 millió, míg a kunszentmártoni 870 ezer forintot kap kiegészítő támogatásként.

Magyar Levente beszámolt arról is: többszöri egyeztetés és tárgyalás után eldőlt, hogy Kunszentmárton, Szelevény és Csépa lakosai hamarosan ismét a szentesi kórházba járhatnak gyógykezelésre, mint évekkel korábban. Ehhez a területi ellátási kötelezettség módosítására volt szükség, amely a szolnoki Hetényi kórházhoz sorolta ezt a térséget, amit az ott élők kezdettől fogva nehezményeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását