2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs fűtés az új iskolában, be kell zárni

Nem tudják fűteni, ezért valószínűleg be kell zárniuk nemrég épített, új iskolájukat a vértesacsaiaknak. Az idei nem az első ilyen eset: már tavaly télen is az omladozó, régi iskolába kellett bezsúfolni a településen a gyerekeket, mert a csökkenő tanulósz
2007. szeptember 11. kedd 14:43 - Hírextra
A Fejér megyei településen 2001-ben épült 55 millió forintból egy négy tantermes új iskola, hogy a régivel együtt nyolc tanteremben folyhasson az oktatás. Akkor 220 gyerek járt iskolába, azóta 120-ra csökkent a létszám. Még mindig szükség lenne azonban a nyolc tanteremre, de a gyerekek után járó 80 millió forintos normatív támogatásból nem futja a fűtésre. Az önkormányzat a település működtetéséhez tavaly már 34 millió forintos hitelt kényszerült felvenni, ennek ellenére a hidegebb hónapokban nem tudták mindkét iskolaépületet fűteni. Az újba nem fértek volna el az osztályok, így a régi valamennyi helyiségében, a szertárokban, tanáriban is folyt az oktatás.

Az idén is az új épület bezárására kényszerül az önkormányzat, ha a következő néhány hétben sem tudja néhány ingatlanát eladni. A régi iskola azonban már felújításra szorul. 36 éve épült, 20 éve renoválták utoljára. A vizes blokkok, a burkolatok elavultak, tönkrementek. 40 millió forint kellene a felújításhoz.

Széll Ferenc polgármester elmondta a Független Hírügynökségnek: még keresik a lehetőségét annak, hogy rendes körülmények között folyjon az oktatás, ám elképzelhető, hogy jövőre meg kell szüntetniük néhány osztályt, és máshova kell járni a gyerekeknek. Szakértők dolgoznak intézményi társulás kialakításán is. Ettől jövőre javulhat a finanszírozás, de az idei tél gondjai nem oldódnak meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását