2024. április 19. - Emma

Díjat kaptak a legjobb koordinátorok

A felsőoktatási intézmények legjobb Erasmus-koordinátorai vehettek át díjat csütörtökön a fővárosban Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkártól az oktatók és a hallgatók mobilitását egyaránt szolgáló uniós Erasmus-program magyarországi működésének 10. é
2007. december 13. csütörtök 15:24 - Hírextra

Az oktatási tárca sajtóirodája az MTI-vel közölte: a "Kiváló Erasmus Koordinátor" díjat tízen kapták meg a hallgatók és oktatók szavazatai alapján, így elismerésben részesült Tarr Zsuzsanna (Szent István Egyetem), Dudás Ferencné (Budapesti Műszaki Főiskola), Károlyi M. Ágnes (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Mészáros Márta (Széchényi István Egyetem), Adorján Anett (Modern Üzleti Tudományok Főiskolája), Számel László (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Sándor Zsuzsa (Szent István Egyetem), Prokopp Mária (Eötvös Lóránd Tudományegyetem), Dán-Csala Judit (Budapesti Corvinus Egyetem) és Kokasné Palicska Lívia (Budapesti Műszaki Főiskola).
A jelöltek olyan volt vagy jelenlegi Erasmus-koordinátorok lehettek, akik a program beindításában, megvalósításában kiemelkedő szerepet játszottak vagy játszanak intézményi/kari vagy tanszéki szinten, s intézményükön belül és kívül is széleskörű elismertségnek örvendenek, munkájukat magas színvonalon, a pályázók és a partnerek megelégedésére végzik.

A díjkiosztó ünnepségen Bogyay Katalin miniszteri elismerő oklevelet adott át Kurucz Katalinnak, a Tempus Közalapítvány programvezetőjének az Erasmus magyarországi alkalmazása során végzett egy évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Magyarország 1997 óta vesz részt az Európai Unió legnagyobb, felsőoktatási mobilitási programjában. Az elmúlt tanévben 49 magyar felsőoktatási intézmény több mint hatszáz oktatója vett részt a programban, s több mint 3.000 hallgató utazhatott tanulni a programban részt vevő 31 európai országba. Magyarországról 1998-ban utazhattak külföldre az első erasmus-osok, összesen 856-an.
1997 óta több mint 15 ezer magyar hallgató kapott Erasmus-ösztöndíjat, összesen mintegy négymilliárd forint értékben.

Magyarországon idén 7,3 millió euró jut az Erasmus-program finanszírozására, ami a tavalyi évhez képest 43 százalékos növekedést jelent - írta háttéranyagában a tárca.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását