2024. május 5. - Györgyi

Kommunikálni tanulnak a tudósok

Idén első alkalommal zajlott tudománykommunikációs és kutatásmenedzsment-oktatás a Magyar Tudományos Akadémián. Hatvan kutató vette át a továbbképzésről szóló oklevelét szerdán Vizi E. Szilveszter elnöktől.
2007. december 13. csütörtök 15:32 - Hírextra

A nagy érdeklődés és szakmai siker nyomán a program kibővítve folytatódik. Jövőre a vállalkozói kutatásfejlesztésben, a nemzetközi hálózatokban és az egyetemi képzésben működő kutatókra is kiterjesztik a szervezők a kezdeményezést.

A hazai kutatásfejlesztésben első alkalommal 2007 szeptemberében indult ilyen képzés. Sajátossága, hogy a kutatók szempontjából közvetíti a kommunikációs ismereteket és készségeket.
A képzés az MTA 2007 májusi közgyűlésének döntése alapján indult, tematikáját Fábri György kommunikációs igazgató vezetésével az Akadémiai Tudománykommunikációs Kutatási és Fejlesztési Központ dolgozta ki.

A tanfolyamon az általános kommunikációs és menedzsmentismeretek után a két szakággal részletesebben is megismerkedhettek a résztvevők, majd gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek.
A távoktatásos (e-learning) formákat alkalmazó képzés előadói között volt többek között Nyíri Lajos és Balogh Tamás innovációs szakértő, Terestyéni Tamás médiakutató, Gózon Ákos és Torda Júlia újságíró, Rényi András esztéta, Szamkó Józsefné és Mosoniné Fried Judit az MTA vezető munkatársa, Zétényi Tamás és Dibusz Éva PR szakember, Oberfrank Ferenc orvoskutató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását