2024. május 3. - Tímea, Irma

Újra vonul a Magyar Gárda

Fáklyás felvonulást szerveznek pénteken a Pest megyei Kerepesen, ahol több szülő azt követeli, távolítsák el a helyi iskolából a renitens roma gyerekeket. A megmozduláson a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Gárda néhány Pest megyei tagja is részt vesz
2007. december 12. szerda 13:41 - Hírextra
A kerepesi általános iskolának több mint 300 diákja van, de az utóbbi időben egyre többen iratkoznak ki az intézményből. A helyiek szerint ennek az az oka, hogy nagyjából két tucat roma diák és szüleik deviáns magatartásukkal elüldözik őket. A fáklyás felvonulásra szóló felhívást a helyi pap hirdette ki két hete a vasárnapi isterntiszteleten. A szervezők célja, hogy biztosítsák az iskolában a megfelelő körülményeket és távolítsák el a magatartási zavarral küszködő diákokat. A Roma Polgárjogi Alapítvány ellentüntetést helyezett kilátásba, a helyiek közül pedig többen vidéki rokonokhoz költöztették a családjukat.

Mihály István, a Gödöllői Rendőrkapitányság ezredese elmondta: eddig csak a kerepesi általános iskola szülői munkaközössége jelentett be felvonulást, és kért rendőri biztosítást. A rendőrkapitány azt mondta: a rendezvényt tudomásul vették.

A Független Hírügynökség telefonon megkereste Franka Tibort, Kerepes polgármesterét, mert a rendőrség szerint a helyi önkormányzatnak kell a területfoglalási engedélyt kiadnia a rendezvényhez. Franka Tibor nem járult hozzá ahhoz, hogy nyilatkozatát közzétegyük, így nem tudni, van-e önkormányzati engedély a megmozduláshoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását