2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bajban van a diszkó

24,7 millió forint uniós támogatást kell visszafizetnie a kiskunhalasi Disco Magic Kft-nek, miután a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szabálytalanságot állapított meg a pénz felhasználásának ellenőrzésekor - jelentette be Bajnai Gordon önkormányzati és
2007. december 12. szerda 13:38 - Hírextra
Az NFÜ-t is felügyelő tárcavezető közölte: bűncselekmény gyanúja is felvetődött, ezért feljelentést tettek a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán. A cégnek 15 napja van a támogatás visszafizetésére. Az NFÜ összesen 29 esetben állapított meg szabálytalanságot az első háromnegyed évben és 780 millió forint visszafizetését rendelte - mondta Bajnai Gordon.

Az NFÜ két hónapja indított szigorú vizsgálatokat az egykori kiskunhalasi kistérségi megbízottról nyilvánosságra került videofelvételek miatt. A Disco Magic Kft. neve is ezzel az üggyel összefüggésben vetődött fel. A cég még 2004-ben nyert el 24,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében. Versenyképesség-erősítés címén pályáztak sikerrel támogatásra fény- és hangtechnikai berendezések vásárlásához.

Az NFÜ a szabálytalansági eljárásban megállapította, hogy a megpályázottnál olcsóbb berendezéseket vásároltak, de a számlákon a drágább készülékek szerepeltek. Az ügynökség ezért elrendelte a teljes támogatási összeg - 24,7 millió forint - visszafizetését. Mivel bűncselekmény gyanúja is felmerült, ezért az NFÜ feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságán - közölte Bajnai Gordon.

Az első háromnegyed évben az NFÜ 40 ügyben indított vizsgálatot és 29 esetben állapítottak meg visszaéléseket. A szabálytalanságok miatt összesen 780 millió forint uniós támogatást kell visszafizetni - mondta Bajnai Gordon. Szerinte törvényszerű, hogy 19 ezer pályázatnál ilyen esetek is előfordulnak. Magyarországon az uniós pénzeket ellenőrzik a legjobban, még a brüsszeli előírásoknál is szigorúbban - mondta a tárcavezető.

A visszaélések bejelentéséhez indított anti-lop portálra eddig több mint 150 jelzés érkezett. Jelentős részük viccelődés, de számos olyan ügy is van, amelyben vizsgálat indult. Bajnai Gordon szerint újabb feljelentésekre lehet számítani.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását