2024. április 29. - Péter

Megkezdődött az iratismertetés a móri ügyben

Megkezdődött szerdán a móri, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablással gyanúsított W. Róbert ügyében az iratismertetés - mondta az MTI érdeklődésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője (NNI).
2007. december 12. szerda 16:10 - Hírextra

A távirati iroda kérdésére, miszerint ez azt jelenti-e, hogy még az idén befejeződik a nyomozás a 2002. május 9-én történt bűncselekmény ügyében, Horváczy Emese azt mondta: a nyomozók szeretnék az év végéig lezárni ezt az ügyet, de ez még azon is múlik, hogy az iratismertetésnél a gyanúsított és védője él-e indítvánnyal.

A móri Erste Bank fiókjában 2002. május 9-én fegyveres rablók agyonlőtték a pénzintézet négy alkalmazottját, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük szerződést kötni akaró biztosítási szakembert. Az elkövetők 7,3 millió forintot zsákmányoltak.

W. Róbertet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy ő volt az, aki a bankfiók ajtajában állva elküldte a pénzintézethez érkező ügyfeleket, amíg társa, N. László - aki zárkájában később öngyilkos lett - a bankban lemészárolt nyolc embert, alkalmazottakat és ügyfeleket.

A bűncselekmény után két és fél hónappal elfogták Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, akiket a bankrablás elkövetésével gyanúsítottak meg. Kaiser Edét 2005 októberében jogerősen is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla a móri bűncselekményben, tényleges életfogytiglant kapott. Az ítélet szerint Kaiser a pénzintézet ajtajánál őrködött, miközben ismeretlen társa megölte áldozatait.

Hajdú László ügyében ugyanakkor új eljárás lefolytatását írták elő, amely jelenleg is tart a Fővárosi Bíróságon.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Zsombok György januárban jelentette be: összefüggés van a móri bankrablás és a 2003. július 24-én elkövetett veszprémi postásgyilkosság között, a móri bűncselekménnyel pedig meggyanúsítottak két embert, N. Lászlót és W. Róbertet.

A rendőrségi bejelentést követően, még februárban perújítási kérelmet nyújtott be Kaiser Ede védője. Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla perújítási nyomozást rendelt el, ezt a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Horváczy Emese az MTI kérdésére szerdán azt mondta, a perújítási nyomozás még folyamatban van, azt nem zárták le.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy miután N. László július 13-án öngyilkos lett a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben, halála miatt ellene az eljárást megszüntették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását