2024. április 28. - Valéria

Karácsonyi koncertre készül a Muzsikás

A Muzsikás együttes december 17-én, hétfőn a Zeneakadémián tartja karácsonyi koncertjét, amelynek vendége Petrás Mária moldvai énekesnő és a nyíregyházi Pro Musica Leánykar lesz - tájékoztatta Hamar Dániel, az együttes tagja az MTI-t.
2007. december 12. szerda 14:42 - Hírextra

Elmondta, hogy a hangverseny bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt több mint 1500 nehéz sorsú gyermek oktatására, zenei nevelésére ajánlja fel a zenekar.

Hozzátette: a Zeneakadémián immár hagyományosnak számít a Muzsikás karácsonyi koncertje. Az ünnepi hangulatot idén Kodály Zoltán szellemiségének felidézése teszi különlegessé.

A Muzsikás idei karácsonyi koncertjén falusi éneklés, hangszeres népzene és Kodály Zoltán kórusmuzsikája egymást követve, egymást erősítve szólal meg. A nyíregyházi Pro Musica Leánykar Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezényletével lép fel a koncerten.

A Muzsikás együttes tagja Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének), Éri Péter (brácsa, mandolin, furulyák, ének), Hamar Dániel (bőgő, gardon, dob, ének) és Sipos Mihály (hegedű, citera, ének).

A Muzsikás ebben az évben járt Franciaországban, Belgiumban. Az együttes októberben Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésszel közös koncertet adott a Millenárison, azon az esten is fellépett Petrás Mária.

A karácsonyi koncert bevételét az a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja, amely Erdély 40 településén csaknem 1500 gyermek gondozását vállalta fel. Emellett nagycsaládokat segít, napközi otthonokat tart fenn, a rászoruló gyerekeket bentlakásos otthonban neveli - fűzte hozzá Hamar Dániel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását