2024. április 20. - Tivadar

Határok nélkül

A szolnoki Szigligeti Színház nagyszabású szilveszteri gálaműsorral búcsúztatja az óévet; a Határok nélkül című produkciót egyenes adásban közvetíti a Duna Televízió - jelentette be a teátrum igazgatója a város polgármesterével közösen tartott szerdai saj
2007. december 12. szerda 18:57 - Hírextra

Balázs Péter színidirektor elmondta: a Határok nélkül címet arra gondolva adták a gálaestnek, hogy december 21-től, a schengeni övezet kibővítésével ténylegesen megszűnnek a határok Magyarország és több szomszédos ország között.

Hozzátette: a műsorban ízelítőt próbálnak felmutatni mindabból a mérhetetlen kulturális kincsből, amely Európát Európává tette. A legismertebb alkotások csendülnek fel minden műfajban, így megidézik például Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Verdi és Leoncavallo zseniális műveit - hangsúlyozta Balázs Péter.

A programban az igazgató mellett színpadra lép Berkes János, Benkóczy Zoltán, Bodrogi Gyula, Gulyás Dénes, Kertész Marcella, Lugossy Klaudia, Miklósa Erika, Puskás Péter, Tahi-Tóth László, Tokody Ilona, Varga Miklós és Vikidál Gyula is.

Balázs Péter megjegyezte: tekintettel arra, hogy a televíziós közvetítés Erdélyben is látható, az adásban kétszer kívánnak majd boldog új esztendőt, magyar idő szerint először 23 órakor, amikor Romániában éjfél lesz.

Szalay Ferenc polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a Duna Televízió programjában helyet kap egy Szolnokot bemutató rövidfilm is, így a nézők, főként a külföldön élők megismerkedhetnek a Tisza és a Zagyva folyó torkolatánál elterülő település nevezetességeivel.

A szolnokiak számára azért is emlékezetes lesz a 2007. év zárása, mert szilveszterkor adják át szintén szórakoztató műsor keretében a felújított Kossuth teret - fűzte hozzá Szalay Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását