2024. május 20. - Bernát, Felícia

Veszélyes az elavult fűtés?

Jelentős azoknak a tűzeseteknek, nem ritkán halálos kimenetelű balesteknek a száma, amelyek a fűtőberendezések és a kémények nem megfelelő használata, elavultsága miatt következnek be, pedig az esetek többsége megelőzhető lenne.
2007. december 11. kedd 13:55 - Hírextra
Az országban lévő mintegy 4 millió kéménynek egyes becslések szerint 40 százaléka elavult. A statisztikák szerint megyénként évente 40-50 baleset történik - olvasható a Leier Kft. közleményében. A vállalat véleménye szerint a balesetek többsége megelőzhető lenne, hiszen a mai fűtésrendszerek jóval biztonságosabbak elődeiknél.

Az egyre korszerűbb berendezések a bevitt energia mind nagyobb részét képesek ténylegesen a lakás fűtésére fordítani, az új technikáknak köszönhetően pedig egyre kisebb füstgáz kerül a légtérbe a kéményeken át. Az új termékek használata során azonban az is fontos, hogy az égésterméket elvezető cső közelében ne tároljanak éghető anyagokat, az izzó, forró salakot, hamut ne öntsék a szemetesbe és ne tároljanak nedves állapotban szenet. A rendszer karbantartása ugyancsak szükséges, hiszen a kéményseprők által végzett ellenőrzés számos balesetet előzhet meg. Ha új épületről, kéményről van szó, azt építkezés előtt, közben és utána is ellenőriztetni kell - tanácsolja a magyarországi vállalat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását