2024. április 29. - Péter

Malőr a hajószentelésnél

Camilla cornwalli hercegnő kissé zavarba jött, amikor megpróbálta megkeresztelni az olasz gyártmányú luxustengerjárót, de a pezsgősüveg ellenállóbbnak bizonyult a hajótestnél.
2007. december 11. kedd 21:40 - Hírextra

Így most ki tudja, lehet-e hivatalosan is Viktória királynőnek hívni a Cunard Line társaság gyönyörű új cirkálóját, mivel a keresztanyát végül egy vállalkozó szellemű úr helyettesítette: kihajolt a hajóorrból, és egy másik üveget a nyakánál fogva hozzácsapott a testhez. Így aztán megnyugodhatott a szentelőn részt vevő mintegy kétezer meghívott a southamptoni kikötőben, a korábbi meghökkenést és csalódottságot felváltotta a mosoly és a tűzijáték fénye.

A rosszmájúak azonban továbbra is állítják: a kis baleset bizony rossz előjel. Ki tudja, nincs-e összefüggésben azzal, hogy most először szegték meg az 1934 óta folyamatosan érvényben lévő szabályt, amely szerint óceánjárót csak a királynő jelenlétében lehet vízre bocsátani.

Ennek ellenére Camilla és kíséretében a férje, Károly herceg felszálltak a hajóra, és elindultak a tíznapos "avatóútra", amelyen még további kétezer szerencsés vesz részt.

A Viktória királynőt 450 millió eurós beruházással az olasz Fincantieri di Venezia hajógyár építette. A 294 méter hosszú, 32 méter széles luxushajón ezerfős személyzet szolgálja ki az utasokat, akik számos bárt és éttermet, kétszintes könyvtárat és udvari színházat is felkereshetnek tengeri útjuk során.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását