2024. május 16. - Mózes, Botond

Intelligens autó

December 10-én tartotta évzáró rendezvényét az ITS Hungary Intelligens Közlekedési Rendszerek Egyesület. A budapesti programra hivatalos volt Dr. Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő, a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság "Az első intelligens aut
2007. december 11. kedd 15:22 - Hírextra
A megbeszélés célja a kölcsönös tájékozódás illetve a kapcsolatépítés volt, találkozott egymással a politika és a szakma világa. Ezt a képviselő asszony azért is tartotta nagyon fontosnak, mert célul tűzte ki egy átlátható, nyitott jelentés készítését. Gurmai Zita beszámolt a jelentése terén eddig elért eredményekről is. Említette a sikeres együttműködést a nemrégiben Balatonvilágoson megrendezett 22. Nemzetközi Szállításszervezési és Logisztikai Szakkonferenciát szakértő- résztvevőivel, valamint hírt adott Felsmann Balázs államtitkár úrral, illetve az Európai Bizottság közlekedésért felelős szakértőivel folytatott megbeszélésről is.

Gurmai Zita köszöntőjében kitért a postai liberalizáció terén elért sikerekre- a magyar posta a hatékony lobbi következtében 4 további évet kapott a piacnyitáshoz. A képviselő asszony beszámolt a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos plenáris felszólalásairól is, melyek fő üzenete biztonság a közutakon- valós feltételekkel. Hangsúlyozta a nehézgépjárművekre szerelhető visszapillantó tükrök utólagos felszereléséről meghozott uniós jogszabály fontosságát, valamint kitért azokra a kulcskérdésekre, amik véleménye szerint a jövőbeni légi közlekedés kulcskérdései lesznek, mint a kapacitásnövelés, hatékonyság és biztonság.

Gurmai Zita üdvözölte, hogy Magyarország az elsők között lépett be az intelligens közlekedési rendszerekkel foglalkozó szövetségbe. Elmondta, a jelentés készítése során a legnehezebb feladatot az adja, hogy megfelelően kell eltalálni az arányokat a környezetvédelmi kérdések, gépjárműgyártók érdekei, az autókat használó európai polgárok igényei, illetve közlekedésbiztonsági szempontok között. Végezetül kiemelte Dr. Csaba Attila tanácsadó munkáját, aki segíti a folyamatos kapcsolattartást a szakmai szervezetekkel, illetve megköszönte Dr. Szűcs Lajosnak, az ITS Hungary elnökének a meghívást és a korrekt együttműködést.
Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását