2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem beszéltek a BKV problémáiról

Ez évi prémiuma és munkabére időarányos részét kapta meg április 15-i távozásakor a múlt héten még betegállományban lévő Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója, aki így nem részesült végkielégítésben és felmondási bérben - rögzíti a BKV igazgatósági eln
2008. május 13. kedd 18:11 - Hírextra

A bizottság az elmúlt két hétben ellenzéki javaslatra kétszer kért tájékoztatást a BKV igazgatóságától arról, hogy mi történt a cég felügyelőbizottságának a használt buszok beszerzése kapcsán lefolytatott vizsgálati jelentésével.

Tóthfalusi György, az igazgatóság elnöke levelében jelzi, hogy egyetértettek a felügyelőbizottság jelentésével, s közölte azt is, hogy az észlelt közbeszerzési és kommunikációs problémák rendezésére a menedzsmenttől intézkedési tervet kértek, ami várhatóan a jövő héten kerül az igazgatóság elé. Az igazgatóság elnöke csatolta a felügyelőbizottság határozatait, amelyek között szerepel, hogy a közbeszerzési kiírás nem volt előnyös a BKV számára, illetve, hogy a cég hárító, titkolózó és ellentmondásos kommunikációt folytatott, amivel "hiteltelenítette és besározta az ügyletet és az ügylet szereplőit".

A gazdasági bizottság csaknem egyórás vita után tudta elfogadni napirendjét, amelyre végül is az ellenzék többszöri próbálkozására sem került fel napirendi pontként az, hogy tárgyaljanak a BKV működéséről, vezetéséről. Székely Gábor (SZDSZ) alelnök szerint ezeket a kérdéseket két hét múlva a cég vezetőinek jelenlétében érdemes majd megvitatni. Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök szerint hiba történt, mivel a bizottság múlt heti határozata ellenére nem hívták meg a cég vezetését erre az ülésre.

Hutiray Gyula (Fidesz) és Bagdy Gábor (KDNP) egyebek közt meglepődésének adott hangot annak kapcsán, hogy az igazgatóság elnökének tájékoztatójából kiderült az, hogy időarányosan prémiumot is kapott erre az évre a volt vezérigazgató.

A várost vezető koalíció szocialista és szabad demokrata képviselői leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy a bizottság határozatban nyilvánítsa ki sajnálatát amiatt, hogy ismét meghiúsult a BKV-kérdéskör tárgyalása. Ezt követően az ellenzék tanácskozási szünetet kért, ami után nehezményezték, hogy a koalíció képviselői felelőtlen módon, ezúttal sem kívántak foglalkozni a BKV problémáival.

Hangsúlyozták, hogy nem kívánják követni a koalíciós képviselők korábbi gyakorlatát, amikor határozatképtelenné tették az ülést a BKV egyik ügyének tárgyalása előtt. Leszögezték, hogy biztosítják a bizottsági ülés megtarthatóságát, amit Somlyódy Csaba megköszönt az ellenzéknek. Az ellenzék részvétele nélkül ugyanis - a több hiányzó koalíciós képviselő miatt - nem is folytathatták volna az ülést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását