2024. március 29. - Auguszta

Orbán: a népszavazás elvezethet a kormányváltáshoz

A népszavazás elvezethet a kormányváltáshoz - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az internetes honlapján hétfőn közzétett videóinterjúban.
2007. december 10. hétfő 16:53 - Hírextra

A pártelnök nem először beszél arról, szerinte milyen hatásai lehetnek a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló referendumnak.

Orbán Viktor szombaton a Fidesz programjának bemutatóján azt mondta, a népszavazás lényegében előre hozott választás lesz, a mostani videóinterjú november 19-én közétett első részében pedig úgy vélte, fél-háromnegyed év alatt el lehet érni a politikai változást Magyarországon, nem kell 2010-ig, a következő országgyűlési választásig várni, és ebben a folyamatban a népszavazás lehet az első lépés.

A honlapon most megjelent anyagban a Fidesz elnöke kiemelte: demokráciában nem lehet, hogy a kormány hosszabb távon szembe menjen a népakarattal, ezért "igenis egy vadonatúj politikai helyzetet fog teremteni a népszavazás, ha az emberek összefognak, elmennek, és elsöprő fölénnyel szavaznak egy irányba".

Orbán Viktor közölte: ez egy új politikai helyzet lesz, ami szerinte elvezethet a kormányváltáshoz, "majd meglátjuk. Sokan mondják, hogy nem vezethet el, őtőlük tisztelettel csak annyit kérdeznék, hogy honnan tetszenek tudni?" - fogalmazott.

Az ellenzék vezetője hozzátette: nem szereti azt a fajta mentalitást, amelyik az előttünk álló munka megspórolása érdekében előre bebizonyítja, hogy az egésznek nincs értelme, mert ha így gondolkodtak volna a magyarok az elmúlt néhány száz évben, akkor egyetlen nagy közös teljesítmény sem született volna meg.

"Ne lebeszéljük magunkat eleve arról, hogy úgysem tudunk nagy arányú változást elérni. Miért ne tudnánk, igenis tudunk majd. Olyan összefogás jöhet létre, amire nem volt példa Magyarországon" - mondta Orbán Viktor, aki szerint éppen a szociális válság kérdésében jöhet létre széles, pártszimpátiát keresztülmetsző összefogás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. január 11. 08:17
Pedig kedves thurvj97, ha valaki még erre se ránt kardot, történelmi bűnt követ el.

Fidesz program: most jobbra, most balra, most tekingessünk felfelé, most nézzük le, most öleljük keblünkre, most mélázzunk, most magyarázkodjunk, most utálkozzunk, most fikázzuk, most, méltatlankodjunk, most játszunk sértődőst, most legyünk nagyok, most akarjunk nagyok lenni, most még jobbra, még jobbra, most körbe, körbe.

Most sz..rjuk le, most nyaljuk körbe, körbe.
Szifo
2007. december 11. 16:46
Szánalmas ez az Orbán.
thurvj97
2007. december 11. 08:43
Álmodik a nyomor!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását