2024. április 20. - Tivadar

Orbán Viktort támadja a Jobbik

Nyílt levélben bírálta vasárnap a Fidesz elnökét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, mert az ellenzéki politikus az Egyesült Államokban tett útja során találkozott Tom Lantossal, az amerikai képviselőház külüg
2007. november 19. hétfő 07:22 - Hírextra
A Jobbik elvárta volna Orbán Viktortól, hogy önmérsékletre szólítsa fel "a több millió magyar ember lelkébe beletaposó politikai kalandort" - írta a Jobbik elnöke a távirati irodához is eljuttatott nyílt levelében.

Vona Gábor úgy fogalmazott: Orbán Viktor azzal az emberrel azzal az emberrel találkozott Washingtonban, "aki a törvényesen bejegyzett, a mindenre kiterjedő ügyészségi vizsgálat alapján rendben talált, a neves közéleti - köztük az Ön pártjában politizáló - személyiségek által támogatott, segített vagy éppen jegyzett Magyar Gárdát egy példátlan és antidemokratikus támadással illette".
A levél szerzője szerint az a tény, hogy Orbán Viktor nem vette védelmébe Tom Lantossal szemben a Magyar Gárdát, csak akkor érthető, ha a Fidesz elnöke is "fasisztának és nácinak tartja" a szervezet tagjait.

Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke egyórás, elsősorban az amerikai külpolitika kérdéseit érintő megbeszélést folytatott Orbán Viktor Fidesz-elnökkel november 15-én, csütörtökön Washingtonban. A találkozón szó volt a Magyar Gárdáról is, amelynek megjelenését korábban az amerikai politikus bírálta.

A csütörtöki találkozón a magyar származású Tom Lantos azt mondta Orbán Viktornak, hogy szülőhazájában, amelyet nagyon csodál, "sajnos mindig létezett egy vékony szélsőjobboldali, ultranacionalista fasiszta réteg". Reményét fejezte ki: "ahogy az ország érettebbé válik demokratikus irányultságát illetően, ennek a csoportnak a jelentősége csökkenni fog", amivel Orbán Viktor egyetértett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását