2024. április 23. - Béla

Egységes parkolási rendszer kell

Egységes, átlátható parkolási rendszert és a parkolási díjak emelését várja a Levegő Munkacsoport a fővárosi önkormányzattól. Egy pénteki konferencián ezért azt javasolták az önkormányzatok képviselőinek, hogy minden kerület alkosson egységes szabályozást
2007. december 8. szombat 07:48 - Hírextra

Minden önkormányzatnak hozzáférhetővé kell tennie a bevételeket, a kiadásokat, a beszedés módját, és azt, hogy pontosan mire használja fel a befolyt összeget - mondta a Független Hírügynökségnek Lukács András. A Levegő Munkacsoport vezetője szerint emellett a valós viszonyokhoz kellene igazítani a díjakat.

Egymást érik az autók a belvárosban, sem szabad parkolóhely, sem érintetlen zöldfelület nincs elég, ezért jelentős emelésre van szükség - közölte. Az elmúlt hat évben a BKV több mint duplájára emelte tarifáit, a parkolási díjak azonban csak 10-15 százalékkal nőttek - mondta Lukács András, aki szerint a bevételeket a többi nyugat-európai országhoz hasonlóan a közlekedés feltételeinek javítására kellene felhasználni.

A civilek szerint a célkitűzések többsége a három éve elfogadott fővárosi parkolási stratégiában is szerepel, de mivel az csak egy elvi megállapodás, a megvalósítás a gyakorlatban továbbra is várat magára.

A pénteki konferencián mindenesetre a főváros illetékesei ígéretet tettek arra, hogy a tehergépkocsikra vonatkozóan hamarosan korlátozások lépnek életbe Budapesten. Ennek feltételeit a fővárosi tulajdonú Parking Kft. dolgozza ki, a végső szót pedig a Fővárosi Közgyűlés mondja ki. Erre remélhetőleg még az idén, vagyis a december 20-i ülésen sor kerül - mondta Lukács András.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását