2024. május 5. - Györgyi

Csak beszélnek az elkerülőútról

Csorna lakossága és önkormányzata pártállástól függetlenül egységes abban, hogy égető szükség van a várost elkerülő útra - mondta a tervezett beruházással foglalkozó sajtótájékoztatón Turi György (Fidesz) polgármester hétfőn.
2008. október 27. hétfő 18:48 - Hírextra
A városvezető ezzel határozottan cáfolta azokat az állításokat, miszerint a várost megosztó politikai nézetkülönbségek miatt nincs előrelépés az ügyben. Csorna a várost elkerülő út keleti változatát támogatja, az önkormányzatnak azonban csupán véleményezési joga van, a döntést a mindenkori kormány, illetve a közlekedési tárca hozza meg - közölte. A szóban forgó 16,5 kilométeres szakasz beruházási költsége 25 milliárd forint.

Gyopáros Alpár (Fidesz) alpolgármester hangoztatta: azért kritizálnak, mert a szocialisták 2002-ben megígérték, hogy 2003-ban megkezdik a várost elkerülő út építését és 2006-ban befejezik. Ehhez képest hat éve egy kapavágás sem történt csak beszélnek az elkerülő útról.
Csorna jobboldali városvezetésének bírálatát a szocialista politikusok visszautasították - mondta az alpolgármester.

"Molnár Csaba (a gazdasági tárca államtitkára) csak zsarol és fenyeget, Papp József MSZP-s országgyűlési képviselő arcátlanul kioktat minket" - közölte Gyopáros Alpár.
Pedig a helyzet áldatlan, az átmenő forgalom hatalmas, naponta közel 30 ezer gépjármű dübörög keresztül a településen.

Két évig nem történt előrelépés, ezért szeptember közepén félpályás demonstrációval hívták fel a közvélemény figyelmét az egyre elviselhetetlenebb körülményekre. Az alpolgármester szerint a szocialisták a régi, jól bevált módszereikkel próbálják a felelősséget megosztani, s a jobboldali városvezetés "nyakába varrni a csúszás okát".

A szocialisták időhúzásának Gyopáros Alpár megítélése szerint egyik oka lehet a földtulajdonosok köre.

"Lehetséges, hogy valaki, vagy valakik az egyes, korábban elképzelt nyomvonal változatok mentén földeket vásároltak és abban érdekeltek, hogy a végleges nyomvonal ezekhez igazodjon" - mondta. Hozzátette: a másik feltételezés, hogy nincs pénz, noha Molnár Csaba gazdasági minisztériumi államtitkár ennek éppen az ellenkezőjét állítja. Turi György polgármester szerint kérdéses, hogy a vonatkozó dokumentumokban szereplő 2013-as határidőre megépül a várost elkerülő út.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását