2024. április 28. - Valéria

Fontos, hogy liberálisok is legyenek az EP-ben

A magyar liberális politikusoknak jelentős szerepük volt az Európai Parlamentben; egy brit közvélemény-kutató cég szerint Szent-Iványi István volt legeredményesebb uniós liberális képviselő - hangsúlyozta szerdán Székesfehérváron Világosi Gábor és Wittinghoff Tamás, az SZDSZ két politikusa.
2009. június 3. szerda 19:32 - HírExtra
Wittinghoff Tamás - Budaörs polgármestere - szerint nagyon fontos, hogy az Európai Parlamentbe harmadik erőként ne egy euroszkeptikus, az Európai Unió ellenében politizáló erő kerüljön be.

Mint mondta, települési vezetőként pontosan látja, milyen fejlesztési lehetőségek adódtak, milyen források nyíltak meg az Európai Unióba való belépéssel a magyar önkormányzatok számára, s azok elérésében milyen jelentős szerepük volt az Európai Parlamentben dolgozó liberális politikusoknak.

Hozzátette: a liberálisok célja, hogy elérjék, ezek a források a jövőben se csökkenjenek. Fontosnak tartják az unión belüli szabad munkaerő-vándorlás teljessé tételét, s azt, hogy minél több magyar fiatal lehessen részese a külföldi tanulást lehetővé tevő Erasmus programnak.

"Fontos, hogy olyan emberek kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik érdemben tenni tudnak ezekért a célokért, s ne olyanok, akiknek retorikája, nézetei ellentétesek az unió nézeteivel" - mondta Budaörs polgármestere.

Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gazdaságnak nagyon nagy szüksége van az uniós forrásokra, s fontos, hogy az ország hozzájusson legalább a jelenlegivel azonos összegű támogatásokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását