2024. április 20. - Tivadar

Frittmann János az Év Bortermelője

Frittmann Jánosnak, a Kunsági borvidéken tevékenykedő borásznak ítélte oda idén az Év Bortermelője címet a Magyar Bor Akadémia - Az Év Bortermelője címre minden évben a szakma jelöli a borászokat, akik közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki
2007. december 7. péntek 18:33 - Hírextra

A jelölés során az idén öt legtöbb szavazatot kapott borász: Frittmann János, Kunsági borvidék, Konyári János, Balatonboglári borvidék, Légli Ottó, Balatonboglári borvidék Lőrincz György, Egri borvidék, Szőllősi Mihály, Ászár-Neszmélyi borvidék.

Sümegi József, Magyar Bor Akadémia elnöke az MTI-nek korábban elmondta: jelenleg Magyarországon a szőlőterület mintegy 88 ezer hektár, s évente mintegy 3,2 millió hektoliter bor fogy, a kivitel pedig 500 ezer hektoliter körül mozog. Az import bor az elnök szerint 200-300 ezer hektoliterre tehető. A borágazat árbevétele átlagosan évente - a terméstől függően - mintegy 80 milliárd forint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását