2024. május 12. - Pongrác

Együttműködést írt alá az adóhivatal és a Rendőrtiszti Főiskola

A közös oktatás lehetőségeiről és az eddiginél is szorosabb együttműködésről állapodott meg pénteken az Adó- és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal (APEH) és a Rendőrtiszti Főiskola (RTF).
2007. december 7. péntek 15:30 - Hírextra
Az iskola és az adóhatóság közötti együttműködés nem újkeletű. Az RTF rektora szerint a két szervezet a jövőben gyakrabban szeretne kiállni a nyilvánosság elé közös rendezvényeken, és emellett fontos a hallgatók gyakorlati részvétele az APEH ellenőrzési akcióiban is.

Sárkány István, az RTF rektora a Független Hírügynökségnek elmondta: megvizsgálják, hogyan vehetne részt a főiskola az APEH dolgozók képzésében, például jogi oktatással. Emellett már a nyáron is voltak olyan adóhivatali akciók, amelyekben kisegítő ellenőrként a főiskola hallgatói is részt vettek. A hivatal ilyenkor jól hasznosítja a diákok idegennyelv-ismeretét, a hallgatóknak pedig jó alkalom gyakorlatszerzésre. A pénteken aláírt megállapodás a hasonló akciók gyakoribb megismétlését is lehetővé teszi.

Arról, hogy a főiskola hogyan tud részt venni az APEH-dolgozók képzésében, a közeljövőben még tárgyalnak. Az ehhez szükséges tanterv előkészítéséhez is szükség van a mostani megállapodásra. Sárkány István közölte: a közös oktatással kapcsolatos munka is várhatóan elindul a következő hónapokban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását